top of page

Αποτρίχωση Σώματος LASER ALEXANDRITE

To σύγχρονης γενιάς laser του αμερικανικού οίκου LASER ALEXANDRITE CANDELA (μήκος κύματος 755nm) αποτελεί την πιο αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά από τις πρώτες κι όλας συνεδρίες, αφού η πλήρης καταστροφή του θύλακα της τρίχας μας επιτρέπει να αποκτήσουμε το λαμπερό, λείο δέρμα που πάντα ονειρευόμασταν.

Γενικές πληροφορίες

  • Πώς δρα το LASER ALEXANDRITE CANDELA 755 nm?

Η δράση του Laser Alexandrite Candela στηρίζεται στην απορρόφηση της ενέργειας των ακτίνων laser από την μελανίνη της τρίχας. Η απορρόφηση της ενέργειας και η μετατροπή της σε θερμότητα καταστρέφουν τον τριχικό θύλακα και την ρίζα της τρίχας, μειώνοντας σταθερά την ανεπιθύμητη τριχοφυία και αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό.


  • Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το laser;

Πρόσωπο: Άνω χείλος - Πηγούνι - Φρύδια - Ζυγωματικά - Παρειές - Φαβορίτες

Χέρια: Βραχίονες - Αντιβράχια - Άκρα χείρα

Μασχάλη

Μπικίνι - Γραμμή μπικίνι - ολόκληρη η περιοχή

Πόδια: Μηροί - Κνήμες

Στήθος - Μέση - Θηλές.κ.α

Πλάτη

Κοιλιά & Γλουτοί


  • Ποιές περιοχές αποτριχώνονται ευκολότερα;

Τα πόδια, τα χέρια, το μπικίνι και οι μασχάλες θεωρούνται οι περιοχές με τα καλύτερα αποτελέσματα ενώ το πρόσωπο αποτελεί μια ορμονο-εξαρτώμενη περιοχή και ως εκτούτου μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών.


  • Ποιά είναι η διαδικασία σε κάθε συνεδρία;

1. Λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, δερματολογική εξέταση και αξιολόγηση του φωτότυπου δέρματος (χρώμα δέρματος) κάθε ασθενούς, καθώς και του χρώματος και του πάχους της τρίχας.

2. Προστασία των σπίλων (ελιών) από τον ιατρό (χειριστή), με ειδικές μεμβράνες και σχεδιασμό των περιοχών που πρόκειται να εφαρμοστεί το laser με λευκό μολύβι.

3. Ρύθμιση της έντασης της ενέργειας, του χρόνου παλμών και της ψύξης από τον ιατρό σύμφωνα με το πάχος της τρίχας αλλά και το χρώμα της.

4. Σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας φοράμε τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο αριθμός συνεδριών για τις περιοχές του σώματος είναι 5-6, ενώ για το πρόσωπο είναι περίπου 7-9 συνεδρίες. Να σημειωθεί, ότι ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός και μεταβάλλεται βάση του χρώματος και του πάχους της τρίχας, αλλά και του φωτότυπου (χρώμα δέρματος) του κάθε ασθενούς.


  • Ποιο το μεσοδιάστημα που πρέπει να τηρείται ανάμεσα στις συνεδρίες;

Οι θεραπείες λέιζερ είναι αποτελεσματικές όταν γίνονται στη φάση ανάπτυξης (αναγενή φάση) της τρίχας.
Ο κύκλος ζωής κάθε τρίχας έχει τρεις φάσεις. Την αναγενή φάση ανάπτυξης, την καταγενή και την τελογενή κατα τη οποία η τρίχα αποπίπτει ώστε να δώσει τη θέση της στη νέα τρίχα που θα βρίσκεται πια στην αναγενή φάση. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 30 - 45 ημέρες ώστε οι τρίχες να βρίσκονται στην αναγένη φάση και η αποτρίχωση να έχει οριστικό αποτέλεσμα.


  • Είναι επώδυνη η θεραπεία πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία και πότε μπορώ να δω τα αποτελέσματα;

Πρόκειται για ανώδυνη διαδικασία χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης του δέρματος που διαθέτει αποκλειστικά το λέιζερ του αμερικανικού οίκου CANDELA. Στις πολύ ευαίσθητες περιοχές, όπως το μπικίνι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά αναισθητική κρέμα για μία εντελώς ανώδυνη συνεδρία αποτρίχωσης.

Η διάρκεια των συνεδριών είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις περιοχές εφαρμογής.
Ενδεικτικά η περιοχή του προσώπου διαρκεί 10 λεπτά, ενώ για τα πόδια θα χρειαστούν 60 λεπτά. Η εξάχνωση της τρίχας είναι άμεση και ορατή από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Οι τρίχες γίνονται πιο απαλές χνοώδεις, ανοιχτόχρωμες και μαλακές. Μετά το πέρας των συνεδριών παρατηρείται ολική εξάλειψη της τριχοφυΐας.


  • Είναι ασφαλής η αποτρίχωση με Laser Alexandrite Candela;

Το ιατρικό laser είναι απόλυτα ασφαλές. Πρόκειται για ορατό φως και όχι ακτινοβολία. Δεν έχει ως εκτούτου καμιά επιβλαβή δράση σε δομές του δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια. Τέλος τα σύγχρονα Laser Alexandrite του αμερικανικού οίκου Candela διαθέτουν αυτόματο μηχανισμό ψύξης για την μέγιστη προστασία του δέρματος.


  • Πότε απαγορεύεται η αποτρίχωση με λέιζερ;

Απαγορεύεται η αποτρίχωση με λέιζερ σε εγκυμοσύνη/θηλασμό και σε άτομα με ιατρικό ιστορικό φωτοδερματίτιδας και λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων.


  • Τι πρέπει να προσέχω;

Η laser αποτρίχωση απαιτεί ειδική εκπαίδευση και άδεια ιατρού. Πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο σε δερματολογικό ιατρείο που διαθέτει επώνυμα σύγχρονα λέιζερ εγκεκριμένα από τον FDA ώστε να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Προετοιμασία

Για διάστημα τουλάχιστον 20 ημερών πριν την πρώτη θεραπεία καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιούμε κερί τσιμπιδάκια ή αποτριχωτική κρέμα στα σημεία που πρόκειται να κάνουμε laser αποτρίχωση. Μεταξύ των συνεδριών μπορείτε να ξυριστείτε, ωστόσο δεν θα πρέπει να γίνεται ηλεκτρόλυση, αποτρίχωση με τσιμπιδάκι, ή χρήση αποτριχωτικής κρέμας. Μετά τη θεραπεία απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο και συνίσταται η χρήση ενυδατικής κρέμας και αντηλιακού.

bottom of page