top of page

Θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Με τον όρο κυτταρίτιδα αναφερόμαστε στην ενδογενή μεταβολή της συνοχής του δέρματος, η οποία οδηγεί στην γνωστή σε όλους “όψη φλούδας πορτοκαλιού”. Συχνότερες θέσεις εντόπισης αποτελούν οι γλουτοί, οι μηροί, οι γοφοί, η κοιλιά αλλά και οι γάμπες. Τα λιποκύτταρα στις εν λόγω περιοχές καθίστανται διογκωμένα και ανομοιογενώς κατανεμημένα, με αποτέλεσμα οι μεμβράνες τους να παραμορφώνονται και ο συνδετικός ιστός να διατείνεται κάνοντας την εμφάνιση του φαινομένου της κυτταρίτιδας.

Γενικές Πληροφορίες & Συχνές Ερωτήσεις

  • Γιατί η κυτταρίτιδα εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες;

Οι ορμόνες επηρεάζουν την κατανομή και διόγκωση των λιποκυττάρων στον υποδόριο ιστό των γυναικών.

Οι γυναίκες αποτελούν ευάλωτη ομάδα όσον αφορά τη κυτταρίτιδα, λογω ορμονικών αυξομειώσεων και διαταραχών που παρατηρούνται κατά την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση αλλά και την έμμηνο ρύσση. Έτσι δικαιωματικά η κυτταρίτιδα φαίνεται να είναι δικό τους προνόμιο έναντι των αντρών.


  • Ποιά τα στάδια της κυτταρίτιδας;

Στάδιο 0: Δέρμα λείο σε όρθια θέση ενώ ακόμα και κατά την πίεση δεν εμφανίζεται κανένα ίχνος κυτταρίτιδας(λακουβίτσες).

Στάδιο 1: Δέρμα λείο σε όρθια ή ξαπλωτή θέση, με εμφανή κυτταρίτιδα (λακουβίτσες) στα σημεία που ασκείται πίεση.

Στάδιο 2: Εικόνα “φλοιού πορτοκαλιού” σε όρθια θέση που χειροτερεύει κατά την άσκηση πίεσης, ενώ σε ξαπλωτή θέση το δέρμα φαίνεται λείο.

Στάδιο 3: Μόνιμη όψη “φλοιού πορτοκαλιού”


  • Παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη της κυτταρίτιδας.

Kληρονομικότητα

Oρμονικές διαταραχές

Kάπνισμα

Διατροφή  (οι υδατάνθρακες,το αλκοόλ, η ζάχαρη, τα γλυκά, το αλάτι και τα κορεσμένα λιπαρά ευνοούν την κατακράτηση υγρών, την αφυδάτωση και κατά συνέπεια την επιδείνωση της κυτταρίτιδας)

'Ελλειψη άσκησης και υγιεινού τρόπου ζωής.


Τρόποι αντιμετώπισης

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα;

Στο ιατρείο μας προσφέρουμε σύγχρονες θεραπείες για την κυτταρίτιδα. Με δωρεάν ενημέρωση αξιολογείται η φύση και η έκταση του προβλήματος και σας προτείνεται η καλύτερη θεραπεία μέσα από μεμονωμένα ή συνδυαστικά πρωτόκολλα θεραπειών για να αποκτήσετε το τέλειο σώμα που σας αξίζει.


1. Μεσοθεραπεία σώματος ενάντια στην κυτταρίτιδα

Η τεχνική της ενέσιμης μεσοθεραπείας ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας σε όλο το σώμα και κυρίως στους μηρούς, στα “ψωμάκια” και στην κοιλιά.


  • Πώς δρα;

Η τεχνική της μεσοθεραπείας, μας επιτρέπει την δημιουργία πολλαπλών μικρών διόδων εισόδου, οι οποίες φτάνουν το χόριο και το υποδόριο. Έτσι, εισάγονται εξελιγμένες λιποδιαλυτικές, δραστικές ουσίες που καταφέρνουν να καταστρέψουν οριστικά τα διογκωμένα λιποκύτταρα.


  • Ποιές ουσίες χρησιμοποιούνται;

Οι συχνότερες και πιο ασφαλείς ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι η καρνιτίνη, η καφεΐνη, η αγκινάρα, το οργανικό πυρίτιο, τον δεοξυχολικό οξύ και άλλες.



2. Θεραπεία κυτταρίτιδας με ραδιοσυχνότητες

  • Τί είναι οι ραδιοσυχνότητες;  Ποιός ο τρόπος δράσης τους;

Πρόκειται για πρωτοποριακή θεραπεία με εκπληκτικά αποτελέσματα και πολλές εφαρμογές. Με τις ραδιοσυχνότητες RF, διαχέεται στους ιστούς θερμότητα σε όλες τις στοιβάδες του δέρματος μέχρι και το λιπώδη ιστό. Έτσι, επιτυγχάνεται η συρρίκνωση των λιποκυττάρων ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται λιποδιάλυση, σύσφιξη και ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.


  • Πού εφαρμόζονται οι ραδιοσυχνότητες;

Οι περιοχές που μπορούν να εφαρμοστούν οι ραδιοσυχνότητες είναι:

Το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ

Οι μηροί, οι γλουτοί, οι προσαγωγοί

Η κοιλιά, τα πλαϊνά της μέσης και τα μπράτσα.


  • Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Συνήθως σε 6 - 8 συνεδρίες τα αποτελέσματα είναι ορατά. Τις επόμενες μέρες μετά την πρώτη συνεδρία παρατηρείται μείωση πόντων ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.


3. Νήματα για την διόρθωση της κυτταρίτιδας

Πρόκειται για μια επαναστατική θεραπεία με εκπληκτικά αποτελέσματα που εξαφανίζει την “όψη φλοιού πορτοκαλιού” της κυτταρίτιδας, ενώ ταυτόχρονα μέσω του υποστηρικτικού πλέγματος που σχηματίζει, συσφίγγει και ανορθώνει το δέρμα.


  • Τι είναι τα νήματα PDO; Πως εξαλείφουν την κυτταρίτιδα; Πώς εφαρμόζονται;

Τα νήματα PDO αποτελούν την εξέλιξη των επί σειρά ετών δοκιμασμένων να απορροφήσιμων ραμμάτων στο χώρο της ιατρικής. Είναι κατασκευασμένα από polydioxanone και είναι 100% βίο-απορροφήσιμα. Η εφαρμογή τους, καθώς και η τεχνική τοποθετήσής τους, βασίζεται στις εξαιρετικά μικρές λεπτές βελόνες “οδηγούς” οι οποίες φέρουν τα νήματα στο εσωτερικό τους. Αφαιρώντας την βελόνα, το νήμα μένει στην θέση και το βάθος που ο γιατρός έχει επιλέξει δημιουργώντας ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει τις “λακουβίτσες” της κυτταρίτιδας χαρίζοντας ενά λείο και σφριγηλό δέρμα.


  • Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 20 μέχρι 45 λεπτά, με άμεση επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες. Αποτελεί μία μη επεμβατική μέθοδο χωρίς τομές, χωρίς χειρουργείο, χωρίς χρόνο αποκατάστασης και συμπεριλαμβάνεται στις μη επώδυνες θεραπείες γνωστές και ως “lunch time Treatments”.

bottom of page