top of page

Θεραπείες για τις ραγάδες

Οι ραγάδες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ουλές της επιδερμίδας. Έχουν τη μορφή γραμμοειδών ερυθροιοδών (μωβ) αυλακώσεων και είναι αποτέλεσμα της απότομης τάσης που ασκείται στην επιδερμίδα. Αποτελούν αληθινή πρόκληση στον τομέα της εξειδικευμένης Κοσμητικής Δερματολογίας, αφού συχνά ανθίστανται στις τοπικές θεραπείες με κρέμες, τζελ, peelings κτλ.

Ποιά είναι τα αίτια που προκαλούν τις ραγάδες;

 Η απότομη μεταβολή του σωματικού βάρους

 Η απότομη μεταβολή ύψους ειδικά κατά την περίοδο της εφηβείας

Οι  ορμονικές μεταβολές( πολυκυστικές ωοθήκες, σύνδρομο cushing)

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως για παράδειγμα η λήψη κορτιζόνης

Η περίοδος της εγκυμοσύνης

Η υπερτροφική μυϊκή ανάπτυξη που συχνά απαντάται στους αθλητές

Αντιμετώπιση & πρόληψη ραγάδων

1. DERMAPEN+PRP

Αποτελεί την καταλληλότερη θεραπεία για την αντιμετώπιση των ραγάδων. Η μέθοδος στηρίζεται στην επιλεκτική σάρωση της επιδερμίδας με εκατοντάδες νυγμούς ανά λεπτό από την κεφαλή της συσκευής. Έτσι, επιτυγχάνεται η κλασματική αναδόμηση και αναδιαμόρφωση των ελαστικών ινών του χορίου. Στη συνέχεια γίνεται έγχυση στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος με βλαστοκύτταρα του ίδιου του οργανισμού μας. Τα βλαστοκύτταρα που περιέχονται στο πλάσμα του αίματός μας χάρη στις αναπλαστικές και τις αναγεννητικές τους ιδιότητες επιδρούν στα κύτταρα της επιδερμίδας μειώνοντας σταδιακά το βάθος των ραγάδων, βελτιώνοντας την ύφη και το χρώμα τους, ενώ μετά από 4-5 συνεδρίες παράγεται νέο υγιές δέρμα.


2. PRP

Πρόκειται για αυτόλογη μεσοθεραπεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ραγάδων. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει αιμοληψία και φυγοκέντρηση του αίματος του ασθενούς προκειμένου να απομονωθεί το πλούσιο σε βλαστοκύτταρα πλάσμα. Στη συνέχεια, γίνονται μικροεγχύσεις με ειδική συσκευή Microneedling Dermapen ή Dermaroller που δημιουργούν πύλες εισόδου στην επιδερμίδα μέσω των ατσάλινων ακίδων που φέρουν στην κεφαλή τους. Οι μικροτραυματισμοί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας σε συνδυασμό με τα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούν τους ινοβλάστες οι οποίοι παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη για επούλωση. Μετά από 3-6 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 20 ημερών βελτιώνεται η υφή, το βάθος και το χρώμα των ραγάδων με ποσοστά βελτίωσης που αγγίζουν το 80% στις λεύκες ραγάδες και την πλήρη εξάλειψη των (μωβ) ερυθροιοδών ραγάδων.


3. DERMAROLLER

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο προϊόν που βασίζεται στην τεχνολογία των μικρο-ακίδων. Έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κολλαγόνου, τη λείανση των ούλων και την εξομάλυνση των ραγάδων. Η περίοδος επούλωσης είναι πολύ μικρή, δεν προκαλείται καμιά βλάβη στην επιδερμίδα και δεν υπάρχουν παρενέργειες από την εφαρμογή.

Θεραπείες Σύσφιξης Σώματος

Πείτε αντίο στην χαλάρωση του σώματος σε λίγες μόνο συνεδρίες. Στις θεραπείες σύσφιξης σώματος περιλαμβάνονται τα νήματα, οι ραδιοσυχνότητες RF, το DermaRoller, το HIFU και η ενέσιμη μεσοθεραπεία.


1. ΣΥΣΦΙΞΗ ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ PDO

Τα νήματα PDO αποτελούν επαναστατική θεραπεία στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος με εφαρμογές σε σχεδόν όλες τις περιοχές του σώματος. Η ανόρθωση και σύσφιξη με νήματα PDO είναι ανώδυνη, χωρίς χρόνο αποθεραπείας, χωρίς τομές. Xαρίζει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα που διαρκούν.


  • Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά. Ωστόσο μέσω της ικανότητας τωv νημάτων να παράγουν κολλαγόνο κατά την βιο-απορρόφηση τους, τα αποτελέσματα βελτιώνονται μέρα με την ημέρα. Τα νήματα έχουν διάρκεια έως και 12 μήνες ,αφήνοντας ένα πιο σφιχτό και σφριγηλό δέρμα.

Εξαιρετικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται από συνδυαστικά πρωτόκολλα θεραπειών όταν η διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου ενισχύεται από παράλληλη έγχυση αυτόλογης μεσοθεραπείας “PRP”στις προβληματικές περιοχές μαζί νήματα PDO και με ραδιοσυχνότητες RF.


2. ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ RF

Πρόκειται για επαναστατική θεραπεία με τη χρήση μονοπολικών και διπολικών ραδιοσυχνοτήτων. Οι ραδιοσυχνότητες αυξάνουν την θερμότητα των βαθύτερων στιβάδων του δέρματος επιτυγχάνοντας σύσφιξη και παραγωγή νέου κολλαγόνου. Έχουν ένδειξη για τη σύσφιξη και το αδυνάτισμα στα μπράτσα, στην κοιλιά, στους μηρούς, σε γοφούς και γλουτούς. Μία συνεδρία διαρκεί έως και 35 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της προβληματικής περιοχής. Χρειάζονται 7- 9 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 20 ημερών για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Μετά την εφαρμογή, τα αποτελέσματα είναι ορατά τις επόμενες τρεις εβδομάδες, με σύσφιξη αλλά και μείωση πόντων καθώς δε σταματάει η διαδικασία της νέο-κολλαγονογέννεσης. Ανάμεσα στις συνεδρίες η παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζεται με τη σύσφιξη της περιοχής να αποτελεί μόνιμο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι κεφαλές των ραδιοσυχνοτήτων RF δίνουν την αίσθηση ενός ζεστού μασάζ χωρίς πόνο, χωρίς χρόνο αποθεραπείας και με άμεσο αποτέλεσμα στην σύσφιξη των προβληματικών περιοχών του σώματος.


3. DERMAROLLER

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο προϊόν που βασίζεται στην τεχνολογία των μικρο-ακίδων. Έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης προκαλώντας σύσφιξη στο δέρμα. Η περίοδος επούλωσης είναι πολύ μικρή, δεν προκαλείται καμιά βλάβη στην επιδερμίδα και δεν υπάρχουν παρενέργειες από την εφαρμογή.


4. ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στην σύσφιξη σώματος με μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται τόσο η ενέσιμη έγχυση συσφικτικών και αντιοξειδωτικών συστατικών σε προβληματικές περιοχές του σώματος, όσο και η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία DermaPen. Με πολλαπλούς νυγμούς, εισάγεται στην επιδερμίδα μείγμα υαλουρονικού οξέος, βιταμινών, συσφυκτικών και αντιοξειδωτικών συστατικών κάτω από την επιδερμίδα που συμβάλλουν στην σύσφιξη και σφριγηλότητα του δέρματος . Πρόκειται για εντελώς ανώδυνη θεραπεία, με διάρκεια που δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά. Μετά το πέρας της θεραπείας ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες αφού δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.


5. HIFU

Πρόκειται για μοναδική τεχνολογία υψηλής ενέργειας με εστιασμένους υπέρηχους, εγκεκριμένη από το FDA. Οι υπέρηχοι αυξάνουν τη θερμοκρασία της πάσχουσας περιοχής προκαλώντας ενεργοποίηση των ινοβλαστών και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Κατα αυτόν τον τρόπο καθυστερείται η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται σύσφιξη και αναζωογόνηση του δέρματος.

bottom of page