top of page

Θεραπείες επούλωσης ουλών ακμής

Οι θεραπείες βελτίωσης των ούλων της ακμής περιλαμβάνουν τα χημικά peelings, το υαλουρονικό οξύ, τη θεραπεία microneedling original DERMAPEN, τη φωτοθεραπεία και τη δερμoπόξεση με μικρoκρυστάλλους.

Χημικό Peeling

  • Ποιά χημικά peelings είναι κατάλληλα για τις ουλές ακμής;

Το χημικό peeling που χρησιμοποιείται περισσότερο για τις ουλές ακμής είναι το TCA (τριχλωρικό οξύ). Ανάλογα με την συγκέντρωση που χρησιμοποιούμε, το TCA, χωρίζεται σε επιφανειακό, μεσαίο και βαθύ. Συνήθως, μία συγκέντρωση της τάξεως του 20-35% TCA, θεωρείται ένας ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης των ούλων της ακμής. Παράλληλα, μέσω της διαδικασίας της νέο-κολλαγονογένεσης, προκαλείται ανάπλαση τόσο στο δέρμα όσο και στις ατροφικές από την ακμή ουλές. Έτσι, το TCA βρίσκει εφαρμογές στη λείανση της τραχειάς επιφάνειας της επιδερμίδας, στην απομάκρυνση των σημαδιών και των ούλων ακμής, στην

υποχώρηση μελαγχρωματικών κηλίδων/πανάδων αλλά και στην ανανέωση του ταλαιπωρημένου από την φωτογήρανση δέρματος.

  • Πόσες συνεδριες χρειάζονται;

Ο κύκλος θεραπειών που προτείνεται είναι 3-4 συνεδρίες σε μεσοδιάστημα ενός μηνός. Οι θεραπείες, πραγματοποιούνται υποχρεωτικά κατά τη χειμερινή περίοδο αφού είναι απαραίτητη η αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας. Οι προφυλάξεις και οι οδηγίες  μετά τη θεραπεία περιλαμβάνουν την αποφυγή του ήλιου, τη χρήση αντηλιακής κρέμας καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς και αναπλαστική/ενυδατική αγωγή.

Υαλουρονικό Οξύ

  • Θεραπεία ούλων ακμής με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας απαραίτητος πολυσακχαρίτης που υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και κυρίως στο δέρμα μας. Απαντάται σε ποσοστό 60%  και έχει την ικανότητα να απορροφά έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Έτσι χαρίζει στο δέρμα μας λάμψη, σφριγηλότητα και νεανικότητα. 

  • Πώς μπορούν τα εμφυτεύματα του υαλουρονικού οξέως να διορθώσουν τις ουλές ακμής;

Πρόκειται για διαφανή κρυσταλλικά τζελ ειδικής διασταύρωσης και σκληρότητας τα οποία ενίονται στο δέρμα ακριβώς κάτω από την ίνωση που έχουν σχηματίσει οι ουλές, τις γεμίζουν και καταφέρνουν να τις ανορθώσουν. Τα Fillers υαλουρονικού οξέος είναι φιλικά προς τους ιστούς και προσομοιάζουν το υαλουρονικό οξύ που εκ φύσεως παράγει ο ίδιος o οργανισμός μας. Είναι ασφαλή προς χρήση για την αντιμετώπιση των ούλων της ακμής με άμεσα ορατά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Λοιπές θεραπείες

  • Φωτοθεραπεία LED

Η φωτοθεραπεία Led κατά της ακμής είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων FDA. Αποτελεί αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης των ούλων της ακμής αλλά και της ενεργούς ακμής. Ο συνδυασμός κόκκινου και μπλέ φωτός ελαχιστοποιεί την παραγωγή φλεγμονωδών κυτταροκινών και επιτυγχάνει αντιφλεγμονώδη αντιβακτηριδιακή και αναπλαστική δράση.

  • DERMAPEN (Microneedling)

Το DERMAPEN είναι μια συσκευή που φέρει στην άκρη της 36 λεπτές ατσάλινες ακίδες οι οποίες διαπερνούν το δέρμα με ρυθμιζόμενη ταχύτητα που φτάνει έως και τις 100 φορές ανά δευτερόλεπτο. Το βάθος διείσδυσης κυμαίνεται μεταξύ 0,25-3.5mm. Οι παλλόμενες βελόνες διαπερνούν τις στοιβάδες της επιδερμίδας φτάνοντας στο θηλώδες και δικτυωτό χόριο, προκαλούν μικροτραυματισμούς στο δέρμα, διασπούν τις συνθετικές ίνες κολλαγόνου και βελτιώνουν τις βαθύτερες ουλές της ακμής.

  • Υποσκαφή Ουλών

Πρόκειται για μία ασφαλή, μη χειρουργική διαδικασία που συνίσταται στη μηχανική διάσπαση των συνδετικών ινών κολλαγόνου του συνδετικού ιστού. Βελτιώνει τις βαθύτερες ουλές αλλά και προετοιμάζει το δέρμα να δεχθεί συμπληρωματικές θεραπείες για βέλτιστα αποτελέσματα.

  • Δερμοαπόξεση με Διαμάντι

Κατά τη δερμοαπόξεση με διαμάντι (ή κρυστάλλους) γίνεται ένας βαθύς ιατρικός καθαρισμός του προσώπου με τη βοήθεια κεφαλών διαμαντιού. Η δερμοαπόξεση με διαμάντι, απομακρύνει τις εξωτερικές στιβάδες της επιδερμίδας, προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνει και γεμίζει τις ατροφικές από την ενεργό ακμή ουλές.

bottom of page